KIKOEN Retie tijdens corona

Bubbels... we kunnen er niet omheen, ze zijn deel geworden van onze huidige maatschappij. En dat is bij KIKOEN Retie niet anders. Om de contactbubbels van de scholen intact te kunnen houden, voorzien KIKOEN en de medewerkers van de schoolopvang samen de opvang in 3 Retiese scholen: 

  • Gemeentelijke Basisschool centrum
  • Trapop
  • Spelewei Hodonk 

Elke KIKOEN-begeleider heeft een vaste school toegewezen gekregen om contact tussen de verschillende bubbels te vermijden. Hierdoor zijn we genoodzaakt onze KIKOEN-opvanglocatie te sluiten en enkel opvang aan te bieden in de scholen. 

Zoals we hierboven reeds beschreven is het team van KIKOEN Retie opgesplitst in kleine subteams. Hierdoor is er weinig contact mogelijk tussen teamleden. Overleg is echter wel erg belangrijk om een vlotte samenwerking te kunnen garanderen. Daarom maken we sinds kort gebruik van digitale hulpmiddelen. De wekelijkse overlegmomenten op de opvanglocatie hebben plaatsgemaakt voor Skype-vergaderingen. Zo kunnen de teams op een veilige manier contact houden en maken we overleg mogelijk. 

De glimlach van begeleiders zit nu vaak verstopt achter een mondmasker. 

Om al onze begeleiders van voldoende mondmaskers kunnen te voorzien, hebben we de hulp ingeroepen van enkele handige KIKOEN-begeleiders. Hilde & An hebben een heus KIKOEN-naaiatelier opgericht en naaiden mondmaskers voor al hun collega's.