Krakboem op bezoek

Op 15 mei kregen we bijzonder bezoek in onze opvanglocatie in Sint-Jozef: kinderwerking Krakboem kwam langs voor een activiteit.

De kinderwerking Krakboem is een onderdeel van opvoedingsondersteuning aangeboden door het Huis van het Kind. Krakboem gaat elke woensdagnamiddag door voor een tiental kinderen die extra ondersteuning kunnen gebruiken op allerlei vlakken. Ze organiseren laagdrempelige activiteiten in basisschool Toermalijn en gaan regelmatig op uitstap.

Tijdens de kinderwerking proberen ze te werken aan structuur, veiligheid en groepssfeer. Vaak is het moeilijker om aan te sluiten bij het reguliere vrijetijdsaanbod of kinderopvang vanwege hun kwetsbaarheid.

Op termijn en als ze er klaar voor zijn ziet kinderwerking Krakboem deze kinderen graag aansluiten in het reguliere vrijetijdsaanbod. Daarom proberen we de band tussen KIKOEN en Krakboem nu al te versterken door af en toe samen activiteiten te doen. 

Onze activiteit in mei viel pal in de week van de opvoeding, laat dat nu een thema zijn waar wij ons wel in thuis voelen. Samen met de kinderen maakten we een vlaggenlijn voor de gemeente en speelden we ook nog wat vrij in onze locatie.

Voor beide partijen was het alvast een geslaagde eerste activiteit, op naar de volgende!