KIKOEN Olen tijdens corona

Bubbels... we kunnen er niet om heen, ze zijn deel geworden van onze samenleving. Ook bij KIKOEN is dat niet anders. Elke school maakte zijn eigen contactbubbels. Om deze te kunnen volgen organiseert KIKOEN opvang in Olense scholen. Om al deze contactbubbels waar te kunnen maken hebben we onze teams opgesplits in kleine subteams. Elke bubbel heeft zijn eigen vaste begeleiders. 

Om de opvang op deze manier te kunnen organiseren hebben we enkele aanpassingen in de opvanglocaties aangebracht: 

  • inrichting van kleuterspeelzaal & sporthal tot opvanglocaties in De Kleine Wijzer
  • nieuwe lokalen in De Kriebel
  • kinderen van De Knipoog worden opgevangen in onze KIKOEN-opvanglocatie in Onze Lieve Vrouw
  • pop-up KIKOEN in refter Willem Tell voor lagere schoolkinderen 
  • onze KIKOEN-locatie in Teunenberg is gesloten

Zoals we hierboven reeds beschreven zijn de teams opgesplitst in kleine subteams. Hierdoor is er weinig contact mogelijk tussen teamleden. Overleg is echter wel erg belangrijk om een vlotte samenwerking te kunnen garanderen. Daarom maken we sinds kort gebruik van digitale hulpmiddelen. De wekelijkse overlegmomenten op de opvanglocatie hebben plaatsgemaakt voor Skype-vergaderingen. Zo kunnen de teams op een veilige manier contact houden en maken we overleg mogelijk. 

 

De glimlach van de begeleiders zit nu vaak verstopt achter een mondmasker.

Om alle Olense KIKOEN-begeleiders van een aantal mondmaskers te kunnen voorzien werd er een heus KIKOEN-naaiatelier opgericht. Kristel, Rina & Leen hebben hun naaimachines van onder het stof gehaald en naaiden mondmaskers voor al hun collega's.