Nieuwe organisatiestructuur KIKOEN

Dat onze sector in verandering is, is geen nieuws meer. Met het nieuwe decreet Buitenschoolse Opvang & Activiteiten (BOA) gaan we de toekomst tegemoet. De afgelopen maanden deden we de check of onze organisatie klaar is voor deze nieuwe uitdagingen. Dit deden we in 3 stappen.

1. Visie & waarden

Onze visie & waarden blijven nog steeds overeind en sluiten naadloos aan bij de nieuwe regels van het decreet: 

Naar aanleiding van het nieuwe BOA-concreet keken we nog eens kritisch naar onze opdracht of bestaansreden van onze organisatie.  De basis, speelkansen voor kinderen creëren, blijft hetzelfde, maar we maakten ons aanbod naar ouders en lokale besturen scherper.

Samenwerking neemt een belangrijke plaats in om deze opdracht te volbrengen.

 

3. Organisatiestructuur

Nieuwe uitdagingen vragen soms ook om een nieuwe of aangepaste organisatiestructuur. We pasten onze structuur aan het BOA-decreet en een verscherpte opdracht aan. Het organogram van KIKOEN ziet er daarom sinds september wat anders uit. We versterkten het management om ons voor te bereiden op de toekomst. Ellen werd aangeworven als operationeel manager en houdt zich bezig met de dagdagelijkse werking van KIKOEN. Zo heeft Annelies ruimte om zich te focussen op haar nieuwe rol: advies en ontzorging van gemeentebesturen en onderwijs.

Met z’n drieën vormen we nu het managementteam van KIKOEN. Onze gezichten zijn ondertussen gekend, maar toch stellen we ons graag nog even voor:

Operationeel manager

  • ervoor zorgen dat de dagdagelijkse werking binnen KIKOEN op wieltjes loopt

"Geef elke dag de kans om de mooiste dag van je leven te worden."

Directeur & business development

  • lokale besturen & scholen adviseren
  • financieel overzicht      

"Als de wind van verandering bouwen sommige mensen muren en KIKOEN-helden windmolens."

HR & Communicatie 

  • medewerkers in hun kracht brengen
  • duidelijke & herkenbare communicatie in KIKOEN-huisstijl

"Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan."

 

En vanaf nu gaan we ook samen met jullie aan de slag. In het voorjaar komen we bij elk team langs om opnieuw verbinding te maken en naar de toekomst van KIKOEN te kijken. Heb je nog vragen hierover? Die kunnen dan aan bod komen, net zoals jullie bezorgdheden.