Herinrichting Klim-Op Grobbendonk

KIKOEN Klim-Op Grobbendonk bevindt zich in de gemeentelijke school. We beschikken er over 2 aanpalende lokalen.

Vroeger werden de kinderen opgesplitst op leeftijd en opgevangen in een kleuterlokaal en lagere schoollokaal, vanuit het idee dat we zo op maat konden werken. Hierin zijn we ondertussen geëvolueerd. We merkten dat de kleuters het ook fijn vinden om bij de grotere kinderen te zijn en dat lagere schoolkinderen ervan genieten om zich te ontfermen over de kleintjes. Kinderen spelen nu eenmaal ook graag samen.

Zo zijn we gaandeweg meer gaan nadenken over wat kinderen nodig hebben, los van de leeftijd en naar welke functies/zones we dit dan best in onze inrichting vertalen. Onze 2 lokalen hebben ondertussen dan ook een duidelijke bestemming: een onthaallokaal en een fantasielokaal.

image

In het onthaallokaal bieden we kinderen en ouders een warme welkom en staan huiselijkheid en gezelligheid voorop. Er zijn tafels en stoelen om rond samen te zitten. Ook het knutselmateriaal, de spelletjes en de puzzels hebben hier een plekje. We proberen ook wat groen binnen te brengen. Een vensterbank vol plantjes doet al veel.

In ons fantasielokaal laten de kinderen hun fantasie de vrije loop en komen ze tot rollenspel door het winkeltje, keukentje, poppen, kapsalon en verkleedkleren. Hier is ook de constructiehoek met Duplo, Lego, Knex, Clixs, knikkerbaan, treinspoor, auto's, dieren,... Kinderen kunnen zich er ook even terugtrekken in de rustige hoek en zich nestelen in de kussens of een boekje lezen. We moedigen ook actief spel aan. Dat kan op de speelplaats, in de gang of in de turnzaal.

We willen met deze inrichting bereiken dat de ruimte meer voor zich spreekt en kinderen makkelijker en zelfstandiger hun weg vinden in alles wat KIKOEN te bieden heeft. Zo kunnen ze gerichter en volgens eigen keuze hun vrije tijd invullen, tot spel komen én vlotter opruimen. Al blijft dat laatste wel een aandachtspunt.