Gelukswerkjes

Bij KIKOEN Retie werd er hard gewerkt tijdens de krokusvakantie. De bibliotheek van Retie vroeg immers aan onze KIKOEN-helden om mee te bouwen aan een tentoonstelling rond geluk. Het ideale moment om de handen creatief uit de mouwen te steken en verschillende gelukswerkjes te maken.

Maart was jeugdboekenmaand* en die stond dit jaar in het teken van GELUK.  Men spreekt dan niet alleen over hobby's, passies, vrienden en andere zaken waar je als kind gelukkig van wordt, maar ook over de dagen dat je minder blij bent en je je angstig of eenzaam voelt. De bib daagde kinderen uit om een knutselwerkje, tekening, schilderij, gedicht of ander gelukswerkje te maken om ze vervolgens tentoon te stellen op een gelukstentoonstelling.

An en Shadya, KIKOEN-begeleidsters in Retie vertellen:

In de bib kregen onze helden eerst wat meer uitleg over het thema geluk. Daarna gingen we aan de slag en maakten we bloemetjes van papier.

Ik maakte zelf eerst een voorbeeld. De kinderen kozen daarna hun eigen vorm, kleur en versiering van de bloem. Zo creëerden we samen met elk kind een unieke, mooie geluksbloem.

We voorzagen ook toverpapier voor de kinderen. Dit papier is origineel zwart, maar als je erover krast, komen alle kleuren van de regenboog tevoorschijn. De kinderen mochten een vrije tekening maken over iets of iemand waar ze blij van worden. Al die tekeningen samen vormden een mooi en kleurrijk resultaat!

*Jeugdboekenmaand is een campagne voor kinderen en jongeren tussen 3 en 15 jaar. Tijdens deze maand wil Iedereen Leest aandacht vragen voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod. Elk jaar staat er een ander thema centraal.