KIKOEN Grobbendonk tijdens corona

Bubbels... we kunnen er niet om heen. Ze zijn deel geworden van onze huidige maatschappij. Bij KIKOEN is dit niet anders.

We volgen de contactbubbels van de scholen en organiseren daarom opvang in alle Bouwelse & Grobbendonkse scholen. Om al deze contactbubbels waar te kunnen maken, hebben we onze teams opgesplitst in kleine subteams. Elke bubbel heeft zijn eigen vaste begeleiders. Daarnaast springt KIKOEN bij in de noodopvang, indien nodig. 

Onze KIKOEN-locatie in de Schoolstraat is gesloten. 

Omdat de teams opgesplitst zijn in kleine subteams, is er weinig contact mogelijk tussen teamleden. Overleg is echter wel erg belangrijk om een vlotte samenwerking te garanderen. Daarom maken we sinds kort gebruik van digitale hulpmiddelen. 

De wekelijkse overlegmomenten op de opvanglocaties heeft plaatsgemaakt voor vergaderingen via Microsoft Teams. Zo kunnen de teams op een veilige manier contact houden en maken we overleg mogelijk.

Ondertussen heeft het Grobbendonkse team een eerste overlegmoment gehad op onze KIKOEN-locatie in de Schoolstraat. Op een veilige afstand van elkaar, natuurlijk!

Mondmaskers zijn het nieuwe normaal. Dit wil zeggen dat de glimlach van begeleiders nu vaak verstopt zit achter een mondmasker.

Om alle Bouwelse & Grobbendonkse begeleiders van een aantal mondmaskers te kunnen voorzien is er een heus KIKOEN-naaiatelier opgericht. Bernadette, Anja, Lieve, Susanne & Lut hebben hun beste beentje voor gezet en naaiden mondmaskers voor al hun collega's.