Pictogrammenboekje

Tijdens de paasvakantie vingen we bij KIKOEN Balen de eerste Oekraïense kinderen op. Na de paasvakantie mochten we in Balen Centrum het OKAN klasje (Onthaal Klas voor Anderstalige Nieuwkomers) verwelkomen. Om onze begeleiders te ondersteunen bij de opvang en om de communicatie met de kinderen wat makkelijker te maken, maakten we een pictogrammenboekje.

De meest voorkomende woorden in de buitenschoolse opvang worden in het boekje als pictogram weergegeven met zowel de Nederlandse als Oekraïense vertaling. Voor de vertalingen konden we rekenen op google translate, één van ouders, een paar kinderen en vooral Lieta, de vrijwilligster van het OKAN klasje. Door onze communicatie te ondersteunen met het pictogrammenboekje hopen we dat ook deze kinderen zich snel thuis voelen bij ons!

Ondertussen is ons boekje verspreid over alle KIKOEN vestigingen. Ook in het OKAN klasje en op sommige scholen in Balen wordt ons pictogrammenboekje gebruikt. En daar zijn we best trots op. Bedankt aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt!