Week van de groeilamp

De jaarlijkse 'week van de opvoeding' kreeg een nieuw jasje en heet vanaf nu 'week van de groeilamp'. 

In de week van 16 tot 23 mei laten we ons licht schijnen op opvoeding & opgroeien. Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving. Als buitenschoolse kinderopvang dragen wij hier ook ons steentje bij. 

Daarom steken we samen de groeilamp aan. We zetten graag alle geweldige ouders, grootouders, begeleiders & opvoeders in de spotlight! 

Waarom? 

Eerst en vooral om dat jullie dit dubbel & dik verdienen! 

En ook om de plaatsen waar je je licht kan opsteken als je het even niet meer weet, in de kijker te zetten. Want ook dat is opvoeden: er is geen licht zonder schaduw. En dat is oké! 

 

 

EXPOO/Opgroeien en Gezinsbond coördineren de Week van de Opvoeding. In samenwerking met VCOK stellen zij een activiteitenaanbod samen om de Week van de Groeilamp overal te laten oplichten.

Zo kan je bijvoorbeeld enkele webinars en (online) workshops volgen. Interesse? Klik hier voor meer informatie.

Kaartje schrijven, kaartje krijgen! 

Opvoeden doe je niet alleen! Dit jaar kan je je waardering naar andere ouders, grootouders, opvoeders of begeleiders tonen door hen groeikaartje te sturen. 

“Als iedereen die een lief gebaar ontvangt, op zijn beurt iets positiefs doet voor een ander, trekt zich een golf van positieve vibes en solidariteit op gang”, aldus Kurt Jacobs van de Gezinsbond.

Ken jij een ouder of opvoeder die je schouderklopje of een aardig woordje wil geven? Stuur een digitaal groeikaartje en voeg je persoonlijke boodschap toe.

Je zou er onze begeleiders zeker een plezier mee doen! :)