Week van de Opvoeding 2024

Vandaag geven we het startschot van de Week van de Opvoeding. Een week waarin we jaarlijks iedereen die zich inzet om kinderen en jongeren te helpen (op)groeien in de kijker zetten. Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving. En dat is precies wat onze KIKOEN-helden dagelijks doen!

Dit jaar heeft de Week van de Opvoeding als thema ‘In verbinding’. VVSG, VCOK & de Gezinsbond willen extra aandacht geven aan meer sociale cohesie, aan het bieden van een warm netwerk voor iedereen en aan meer samenwerking met elkaar en tussen organisaties, binnen en buiten de gemeente.

De lokale afdelingen van de Gezinsbond organiseren heel wat activiteiten. Je vindt ze hier. Tijdens de week van de opvoeding kan je trouwens ook enkele webinars gratis bekijken. Klik hier voor het webinaraanbod.

Ook Huis van het kind Balen Dessel Mol Retie & Huis van het kind Middenkempen organiseren enkele activiteiten in het kader van de Week van de Opvoeding.

De langste vlaggenlijn staat symbool voor die verbinding tussen gezinnen en tussen verschillende lokale spelers. Met de vlaggenlijn maken we onze waardering voor het werk van alle opvoeders zichtbaar. Zo vieren we samen kleine en grote successen in ons werk als (groot)ouders & professionals, wat op zijn beurt weer verbindend werkt.

Ook wij doen graag een oproep om aan de slag te gaan!

Hier vind je een fiche om zelf aan de slag te gaan. Print ze uit & knutsel er op los, samen met de kinderen. Verbind de vlaggetjes aan elkaar en hang ze op in je opvanglocatie, thuis of in je buurt. Deel zeker een foto met #langstevlaggenlijn en #weekvandeopvoeding.

Fijne week van de opvoeding!