School is Cool

“Hoe handig zou het zijn als we een kast hadden vol schuiven waarin alle interessante opleidingen voor KIKOEN-medewerkers verzameld zijn?" 

Die vraag moet je geen twee keer stellen aan de werkgroep Ontwikkeling! We gingen al brainstormend aan de slag met dit idee en zo ontstond het project School is Cool.

Waarom School is Cool?

Bij KIKOEN zetten we al even in op opleiding en ontwikkeling.
We vinden het belangrijk dat onze medewerkers voldoende kansen krijgen om zich bij te scholen, om nieuwe inzichten op te doen en om mee te zijn met de vaardigheden en competenties die het veranderende landschap van de kinderopvang van ons vragen.

Om de stap naar opleiding kleiner te maken, ontwikkelden we een digitale ‘kast’.


In onze kast vind je de competenties die nodig zijn voor een kinderbegeleider van de toekomst. Tegelijk geven we ook aandacht aan persoonlijke vaardigheden en competenties die je in het dagelijks leven nodig hebt.

Achter deze competenties vind je opleidingen/vormingen/workshops/… die je helpen om hierin te groeien.

Je klikt gewoon de ‘schuif’ open, scrolt door het aanbod en checkt wat past bij je vraag.We maken School is Cool toegankelijk voor iedereen en zetten in op het dynamische karakter ervan. De kast mag namelijk mee gevuld worden door onze medewerkers als ze iets interessants tegenkomen of gevolgd hebben.

Steeds genoeg plaats in onze schuiven dus :)