Kleur bekennen!

Kleur bekennen!

Op 5 maart ging het project 'Kleur bekennen!' van start. Een project waarin we op ontdekking gaan naar de persoonlijkheden van onze medewerkers en hoe dit impact heeft op de samenwerking en groepsdynamiek binnen een team. Onder begeleiding van Nathalie werd het team van Onze Lieve Vrouw Olen als eerste team in een kleurenbad ondergedompeld. Zij zijn ons testpanel en op basis van hun feedback kunnen we dit project optimaliseren en in een latere fase in alle KIKOEN-teams verder uitrollen.

We hebben allemaal een andere persoonlijkheid. De ene babbelt graag, terwijl de andere liever luistert. De ene schiet graag onmiddellijk in actie, terwijl de andere liever eerst de voor- en de nadelen afweegt. De ene zal er alles aan doen om het gezellig te maken, terwijl de andere het belangrijk vindt dat alles volgens de afspraak loopt.

We zijn allemaal anders. We zijn niet beter of minder goed dan de andere, gewoon anders.

Om goed in een team te kunnen werken is het belangrijk dat we elkaar begrijpen en respect hebben voor elkaars verschillen. We vinden het bij KIKOEN belangrijk dat we evenwichtige teams van begeleiders hebben met verschillende persoonlijkheden. Zo is er voor ieder kind wat wils.

 

We gingen in het team van Onze Lieve Vrouw Olen aan de slag met een nieuw project 'Kleur bekennen'.

Aan de hand van vier basiskleuren: rood, geel, blauw & groen gaan we op zoek naar ieders persoonlijkheid. We ontdekken per kleur de talenten of positieve eigenschappen, de valkuilen en de meerwaarde die elk teamlid kan bijbrengen. We merken dat iedere begeleider elke kleur in zich heeft en dat je één of meerdere voorkeurskleuren hebt. Hier inzicht in hebben, helpt om jezelf, je collega's & de communicatie binnen je team beter te begrijpen en draagt bij tot een meer constructieve teamwerking.

We kijken ernaar uit om in elk team van KIKOEN hiermee aan de slag te gaan!