Booster 3 : buitenspel

Dat geldt niet alleen voor onze kinderen maar ook voor onze begeleiding! De 9e sessie van ons Boostertraject had als thema ‘buitenspel’, iets waar we bij KIKOEN graag op inzetten. We kregen van Wauter Temmerman van VDS heel wat nieuwe inzichten en inspiratie om hiermee nog actiever aan de slag te gaan.   

Onze eerste inspiratiebron waren we zelf. Jawel, we zijn immers allemaal ooit kinderen geweest die buiten hebben gespeeld. Wat, waar en met wie speelden wij zelf. Het werd al snel duidelijk dat kinderen geen bakken speelgoed nodig hebben om voluit te kunnen spelen. Speelkansen zijn overal, denk maar aan een zebrapad, wie heeft er geen voorkeur voor zwart of wit of net daartussenin? Waar de kunst voor ons in ligt is het vertalen van die speelkansen naar een bruikbaar aanbod. Hier konden we uitgebreid op oefenen in groepjes van twee.

 

We kregen nog een stukje theorie over verschillende spelvormen om onze rugzak vol kennis aan te vullen en uiteraard gingen we ook daarmee praktisch aan de slag. Ieder van ons kreeg zo een spelvorm toegewezen en de opdracht daarmee een buitenactiviteit te voorzien. Dit was een andere invalshoek om naar onze activiteiten te kijken wat opnieuw veel inspiratie bracht. Er werden volledige nieuwe werelden geschapen, bedrijven gesticht en prachtige toneelstukken zijn in de maak.

Onze begeleiders lieten zich ook in deze sessie alweer van hun beste kant zien, wat een creativiteit wij in huis hebben! Laat de zomer nu eindelijk maar komen, deze groep is er alvast helemaal klaar voor om een hele zomer van buitenspel te voorzien!