Aan de slag met onze KIKOEN-buddy's

Vorige vrijdag verzamelden de KIKOEN-buddy’s in Teunenberg voor een leerrijke voormiddag.

Onze KIKOEN-buddy’s zijn medewerkers die mee instaan voor de warme welkom van nieuwe medewerkers. Ze zijn het ‘maatje’ dat nieuwe collega’s verder helpt bij vragen, ze wegwijs maakt binnen de organisatie en zorgt voor verbinding met het team en KIKOEN.

In twee sessies zoomden we vrijdag in op wat onze buddy’s bezighoudt en verdiepten we ons in hun rol als buddy.

Nieuwe buddy's

In de eerste sessie stelden we met de nieuwe buddy’s Ann, Christel en Mireille een persoonlijk buddyportret samen waarin ze schetsen wat hun sterktes zijn in het onthaal van nieuwe medewerkers en waaruit hun trots en liefde voor de job en KIKOEN blijkt, #wijzijnfier.

Zo zijn ook zij klaar om deze nieuwe sterrol op te nemen!

Alle buddy's bij elkaar

Tijdens de tweede sessie kregen ze het gezelschap van Arlena, Leen en Tina. Zij stapten vorig jaar al mee in het buddyproject en kwamen langs met een rugzak vol ervaringen. Samen gingen we in gesprek met elkaar over de mogelijke uitdagingen die de buddy’s reeds tegenkwamen in hun traject en leerden we van elkaar.

We bekeken hoe we nieuwe collega’s kunnen voorstellen aan ouders, kinderen en leerkrachten, hoe we alle info voor nieuwe medewerkers kunnen doseren en hoe we de waarden en visie van KIKOEN kunnen overbrengen.

Voor dit laatste hadden we nog een leuke extra in petto: het KIKOEN-waardenspel! Een spel dat we ontwikkelden om voeling te krijgen met de waarden van KIKOEN. We daagden onze buddy’s aan de hand van stellingen en praktijkvragen uit om op zoek te gaan naar hoe onze waarden zichtbaar zijn op hun locaties. De mix van verschillende teams gaf ons de kans om gretig van elkaar te leren. 

En zo kreeg deze fijne voormiddag een amusant einde!

Bedankt voor jullie inzet en enthousiasme, buddy’s!