Nieuwe locatie Willem Tell officieel geopend

Dit najaar sloegen het lokaal bestuur Olen, basisschool Willem Tell en KIKOEN vzw de handen in elkaar om de korte opvang voor en na schooltijd te organiseren in de school zelf. Sinds vorige week zijn alle schoolgaande kinderen welkom in het KIKOEN-lokaal in Willem Tell. Vanmiddag werd de locatie officieel geopend door schepen voor Kinderopvang Riet Smits in aanwezigheid van de schoolkinderen en leerkrachten van Willem Tell en de begeleiders van de nieuwe locatie.

's Morgens kunnen de kinderen er terecht vanaf 7.45 uur, na school tot 17.00 uur. Op woensdagmiddag openen we de deuren tot 13.00 uur. Op die manier verminderen we de ochtend- en middagdrukte bij ouder en kind en vermijden we extra verplaatsingen. Kinderen die langer opvang nodig hebben zijn nog steeds welkom in onze KIKOEN-locatie op domein Teunenberg (Olen Centrum). Daar kunnen de kinderen van Willem Tell ook terecht tijdens schoolvrije dagen en schoolvakanties om hun zin te doen.

"We willen voor ieder kind in Olen kwaliteitsvolle opvang voorzien." zegt Riet Smits, schepen voor buitenschoolse kinderopvang. "Om dit mogelijk te maken werkt het lokaal bestuur samen met KIKOEN vzw. Zij zijn sinds enkele jaren onze trouwe partner voor de organisatie van buitenschoolse kinderopvang." Jan Van de Vyver, coördinator bij KIKOEN vzw, vult aan: "In de korte opvang op school focussen we vooral op de rust of actie die een kind nodig heeft voor of na een lange schooldag. Bij de lange opvang voorzien we een extra aanbod van muziek, sport, creativiteit... om de talenten van kinderen te prikkelen."